De juiste partner kiezen voor cloud & datacenter oplossingen volgens Gartner

345345
0

 

 

In 2027 wordt voorspeld dat 50% van de kritieke bedrijfsapplicaties zich buiten de centrale publieke cloudlocaties bevindt. De voortdurende evolutie van de cloud computing-markten en datacenterinfrastructuur, samen met een groeiende interesse in het verplaatsen van workloads, brengt uitdagingen met zich mee voor veel bedrijven bij het vinden van de juiste partners en oplossingen.

Dit voorspelt Gartner, een toonaangevende marktonderzoeker. Dennis Smith, Distinguished VP Analyst bij Gartner, merkt op: “Bedrijven zijn nu op zoek naar plaatsingsmogelijkheden voor workloads die niet naar de publieke cloud zijn gemigreerd, wat ongeveer 70% van alle workloads vertegenwoordigt. Het groeiende aantal leveranciers, technologieën en overlappende markten maakt het echter moeilijk om de optimale infrastructuurkeuze te identificeren die past bij de unieke omstandigheden en behoeften van een organisatie.”

Er zijn diverse opties beschikbaar voor bedrijven die infrastructuurdiensten zoeken voor hun on-premise workloads, variërend van servervirtualisatieaanbiedingen van leveranciers tot uitgebreide diensten van publieke cloudproviders. Om de juiste plaatsingsstrategieën te bepalen, adviseert Gartner leiders op het gebied van infrastructuur en operations (I&O) om drie stappen te volgen.

  1. Beoordeel de infrastructuurvereisten: Bedrijven die hun on-premise omgevingen willen transformeren naar cloud-geïnspireerde oplossingen voor bestaande workloads, zoals bedrijfskritische applicaties en algemene workloads, moeten ervoor zorgen dat deze implementaties voldoen aan de eisen van de publieke cloud. Veel cloud-geïnspireerde oplossingen bieden ook hybride mogelijkheden, waarbij gemeenschappelijke infrastructuurelementen en application programming interfaces (API’s) zowel on-premise als in de publieke cloud kunnen worden gebruikt.
  2. Omarm hybride mogelijkheden en CIPS: De voortdurende noodzaak om workloads te ondersteunen die zich buiten de publieke cloudregio’s bevinden, vereist een combinatie van cloud- en niet-cloudinfrastructuur. Hybride capaciteiten blijven van cruciaal belang, zelfs met de voordelen van publieke clouds.
  3. De CIPS-markt evolueert: De markt voor cloudinfrastructuur- en platformdiensten (CIPS) ondergaat aanzienlijke veranderingen en heeft langetermijngevolgen voor zakelijke IT. Het verschuift naar vier afzonderlijke markten, namelijk Gedistribueerde hybride infrastructuur (DHI), Strategische cloudplatformdiensten (SCPS), Containerbeheer en DevOps-platforms. Bedrijven moeten de verschillen en overlappingen tussen deze markten begrijpen om de juiste plaatsing van workloads te kiezen.

I&O-leiders moeten ook beslissen over hun voorkeur voor leveranciers met een inside-out of outside-in benadering en bepalen of ze een cloud-only, cloud-first of meer gematigde cloud-adoptiestrategie willen volgen. Het is van essentieel belang om grondige analyses van gebruiksscenario’s uit te voeren om de benodigde kernkenmerken en mogelijkheden te identificeren, wat zal helpen bij het kiezen van de juiste technologieën en leveranciers die aan de vereisten voldoen.