Onze mogelijkheden

Bij Red Venture bepaal je zelf hoe je wilt werken: vast, detavast of freelance. Heb je een uitdagende baan of interessante opdracht gevonden? Dan gaan we kennismaken. Je leest hieronder hoe het in z’n werk gaat.

Werving & Selectie

Nieuwe baan? Aangenaam!

V

oor als je op zoek bent naar vastigheid in je vakgebied. Naar zekerheid, stabiliteit en duurzaamheid. Dat vind je allemaal in een baan waar je helemaal op je plek zit, waar je precies doet waar je goed in bent en waar je energie van krijgt. In een baan waarin je je kwaliteiten optimaal inzet en verder ontwikkelt. En daarmee de organisatie vooruit helpt.

Zodat je zeker bent van je plek en samen kunt groeien. Ook voor werkgevers is werving & selectie interessant. Want daarmee weet je zeker dat je nieuwe collega niet snel vertrekt. Dat hij of zij zich thuis voelt bij je organisatie. En dat je een sterk fundament legt voor een langdurige, solide samenwerking.

Detavast

V

oor als je eerst nog even wilt kijken of een baan bij je past, maar ook zekerheid zoekt. Omdat je al van tevoren weet dat je kunt blijven. Bij detavast teken je namelijk een detacheringsovereenkomst met overname. Deze vorm van detacheren combineert het traditionele detacheren met een vaste baan. Dat betekent dat meteen al dezelfde arbeidsvoorwaarden gelden als bij een direct dienstverband.

Bovendien is in de overeenkomst vastgelegd dat je na de detacheringsperiode, bij gebleken geschiktheid en met wederzijdse instemming, in dienst treedt van de opdrachtgever of inlener. Voor bedrijven is deze constructie minder risicovol dan werving & selectie: alleen voor de periode dat daadwerkelijk arbeid is verricht wordt een uurtarief betaald.

Freelance

V

oor zelfstandigen en vrije vogels. En voor opdrachtgevers die een eenmalige opdracht hebben die vraagt om vaart, kracht en expertise.

Je huurt een freelancer enkel in voor de periode dat je hem nodig hebt. Freelancers hebben veel ervaring in hun vakgebied door opdrachten bij verschillende werkgevers waardoor ze makkelijk en snel in te zetten zijn op korte termijn.

Vervolgtraject

H

eb je een uitdagende baan of interessante opdracht gevonden? Dan loopt onze recruiter je cv en motivatie grondig door. Daarbij kijken we natuurlijk naar werkervaring en opleiding, maar focussen we vooral op de soft skills. Met andere woorden: je persoonlijke, emotionele, sociale en intellectuele vaardigheden zijn voor ons minimaal zo belangrijk als je technische kennis en kunde. En niet alleen voor ons, ook je potentiële nieuwe werkgever heeft minstens zoveel aan die zachtere kant.

Pre-intake

  • Grote kans dat je daarna wordt uitgenodigd op gesprek. Om je daarop voor te bereiden plannen we een pre-intake in: een soort sollicitatietraining, maar dan natuurlijk en oprecht. Zonder trainingsacteurs of ingestudeerde dialogen. Door onze feedback word je je meer bewust van je manier van communiceren. Zodat je authentiek overkomt en jezelf goed kunt laten zien. Gewoon zoals je bent.

  • Met deze gesprekstraining geven we een extraatje in het recruitmentproces: we helpen je de beste versie van jezelf te worden. Daarbij hoort ook het accepteren van ‘nee’ als een antwoord: als een baan niet bij je past, is ‘nee’ het enige goede antwoord.

  • De pre-intakes doen we bij voorkeur face to face, ook als het sollicitatiegesprek digitaal verloopt. In dat geval oefenen we het videobellen, want dat kan weer andere uitdagingen met zich meebrengen. En je weet: een goede voorbereiding is de halve baan.

Hand-out voor meer houvast

N

aast de gesprekstraining krijg je een hand-out met algemene sollicitatietips. Dat geeft houvast. Niet zodat je de baan gegarandeerd krijgt, maar zodat je de meest oprechte en authentieke versie van jezelf laat zien. Want alleen zo vind je een baan die bij je past.

Bekijk freelanceopdrachten
FREELANCE
Voor zelfstandigen en vrije vogels. En voor opdrachtgevers die een eenmalige opdracht hebben die vraagt om vaart, kracht en expertise.
FREELANCE
Freelance
FREELANCE